Menu List MENU
Velkommen
Parrets breve
Mogens M. Uhrenholt
Eline M. Uhrenholt
Niels Marinus Rahbeck
Thellefsine Uhrenholt
Selvbiografier
Persongalleri
Konferencerne i Numan
Statistik fra Shellem
Kirkerne i Shellem
Sygdommen
Gravene i Shellem og Numan
Geværet
Mindestenen i Westby
FILM - Shellem 1919
FILM - Dr Mogens Uhrenholt
FILM - Torbens Amna-besøg
FILM - Numan 2006
Tidslinje
Kort
Litteratur
Presse
Links
Tak til
English summary
Book et foredrag
Kontakt

Med bedstefars fætter i
Sudanmissionens tjeneste

Da XP-lærer Torben Uhrenholt rejste til Nigeria første gang vidste, han ikke,
hvad han skulle finde.  Men han fandt en del af sin egen fortid.

 
 

 Da Torben Uhrenholt i nov. 2006 for første gang rejste med horneXplorer til Nigeria anede han intet om, hvad der var ham i vente. Men i den lille by Numan, hvor den Lutherske Kirke i Nigeria har sit hovedsæde, ændrede hans verden sig en smule.

Hele holdet sad på stenbænkene langs væggen i den lille runde St. John's Church. Det er den første kirke, som Dr. Niels Brønnum fra Aalborg byggede, da han som den første missionær kom til Nigeria. Det var i 1916. Ved det primitive alter stod ærkebiskoppens kone, Kaja Babba, og fortalte om kirkens historie. Og så kom det:

En Dr. Mogens Marinus Uhrenholt fra Aalborg var med til til at bygge den sammen med Niels Brønnum. Mon han var i familie med Torben?

Torben var ikke sikker, men overvejede muligheden for, at han her var stødt ind i sine forfædre - mere end 4000 km. hjemmefra!

Fornemmelsen blev bestyrket, da han senere samme dag besøgte en lille gravplads ned mod Benue-floden. Her ligger det simple gravsted for en Mogens Marinus Uhrenholts kone, Eline Uhrenholt. 

"Det hele blev pludselig meget nærværende!," fortæller Torben.

Efterfølgende har Torben undersøgt familiebåndene. Og jo, han er i familie med Mogens, der er fætter til Torbens bedstefar. De har altså fælles tip-oldefar. Resten og forsættelsen af historien kan ses i filmen: "Dr. Mogens Uhrenholt - I Sudanmssionens tjeneste", som havde premiere 30. marts 2008 på Sudanmissionens Landsdelsmøde i Østervrå.

Filmen tager 24 minutter og er optaget dels i Nigeria, dels i Danmark.

Se filmen

Denne side administreres med SmartCMS ® 2008