Menu List MENU
Velkommen
Parrets breve
Mogens M. Uhrenholt
Eline M. Uhrenholt
Niels Marinus Rahbeck
Thellefsine Uhrenholt
Selvbiografier
Persongalleri
Konferencerne i Numan
Statistik fra Shellem
Kirkerne i Shellem
Sygdommen
Gravene i Shellem og Numan
Geværet
Mindestenen i Westby
FILM - Shellem 1919
FILM - Dr Mogens Uhrenholt
FILM - Torbens Amna-besøg
FILM - Numan 2006
Tidslinje
Kort
Litteratur
Presse
Links
Tak til
English summary
Book et foredrag
Kontakt

Mogens' datter Esther Elisabeth
Naturligvis måtte Mogens' første datter opkaldes efter Bibelens Esther

Esters bog handler om, hvordan den jødiske Ester, der er blevet dronning hos perserkongen Ahasverus (Xerxes), bliver redskab til at afværge en etnisk udrensning af det jødiske folk. En redning, der ifølge skriftet er årsagen til, at man fejrer Purim- eller Løvhyttefesten hvert år i oktober. Derfor er Esters bog også en af jødernes 5 festruller (megillot), hvor denne bog så følgelig bliver læst op til Purimsfesten.

Ester eller Esther personificerer altså glæden og alt det gode. Således for oldtidens jøder; således for Mogens og Thellefsine, der midt på aftenen, fredag 20. november 1903 , kl. 21, fik datteren Esther Elisabeth i hjemmet på Clarence Ave., Racine, Wisconsin.

Ukendt af familien
Ingen herhjemme i Danmark, hverken i fam. Uhrenholt eller i Sudanmissionen - nu Mission Afrika - kender eller kendte til Mogens' familie i USA. Og hvor Esther Elisabeth blev af, står endnu hen i det uvisse.

Eneste faktum er, at hun ikke var med dampskibet over Atlanten, da Mogens og Eline rejste til Nigeria via Europa. Esther Elisabeth var da 12 år.

Der er tre umiddelbare forklaringer på hendes videre skæbne:

  • Enten er hun død- dette må dog kunne spores i USA's omfattende arkivsystem.
  • Hun er flyttet ind hos sin stedmor, Elines forældre i Cedar Falls. Her har hjemmet kunnet rumme endnu et barn, men hun figurerer ikke på folketællingen 1920.
  • Hun er flyttet ind hos en af sine onkler, Thellefsines brødre, Jakob og Christen, som allerede i 1904 rejste til USA for at bosætte sig. Det har endnu ikke været muligt at spore dem pga. deres relativt almindelige efternavn Christensen.

Har du yderligere oplysninger eller billeder af Thellefsine, er du mere end velkommen til at kontakte research-teamet. Benyt formularen her eller ring til Hans Wendelboe Bøcher på tlf. 9669 1188.

 

Denne side administreres med SmartCMS ® 2008