...The Worldwide Media...

Lagt på nettet 23. juni 2009 kl. 03:35
Leonardo Wienks svenske slægt:
Tre generationer af plattenslagere ...
"Helten" i Ole Hans Jensens og Britt Bartenbachs nye bog om "kidnapningen af Hitler", det svenske vrøvlehoved, Leonardo Wienk udførte ikke heltegerninger under 2. Verdenskrig. Han var ud af en slægt af svenske plattenslagere. Det viser videnskabelige undersøgelser, der er offentliggjort i ny bog fra Hviids Forlag, der udkommer til efteråret .

 

På svensk betyder en "plattenslager" det samme, som vi i Danmark forstår ved en blikkenslager. Kun filuren Leonard Wienk kan siges at være "plattenslager" i ordets danske betydning.

Heover ses et foto fra bogen. Dt er taget i 1912. Siddende på bordet ses
Leonardo Wienks farfar,
 Karl August Wink (født 1857), der grundlagde firmaet i 1910. Han døde af aldersforkalkning den 16. oktober 1931, da lille Leonard var 4 måneder gammel.

De to andre  ansatte i værkstedet er Karl Winks sønner. På stolen sidder Leonards (pleje-)far, Hjalmar og stående ses Leonards farbror, Henrik.

Vi kommer nok til at høre mere om den svenske plattenslagerfamilie i de kommende måneder ... både en masse sludder fra Ole Hans Jensen og Britt Bartenbach og den mere historisk korrekte beretning fra Hviids Forlag.