Tilbage til forsiden
Lagt på Nettet  2006 af Redaktionen

                                                               
Skambidt på Brøndby Stadion

Politihund bed Camilla Christensen til blods
efter hun var blevet bagbundet og lå på
jorden.
Hun mener selv, der var tale om helt
unødvendig magtanvendelse fra
betjentenes side.

Camilla Christensen befandt sig åbenbart på det forkerte sted på det forkerte
tidspunkt
efter Brøndbys nederlag mod den lettiske klub FK Ventspils
torsdag aften i sidste uge.
Hun var på ingen måde involveret i balladen, der resulterede i slagsmål
mellem skuffede Brøndby tilhængere på den ene side og kontrollørkorpset
og politiet på den anden.
Alligevel pudsede betjente fra Glostrup Politi hundene på hende.
Hun fik flere dybe bid i
benet og i maven, som skulle behandles på skadestuen.
- Kan det være rigtigt?, er Camilla Christensens reaktion.
Hun finder betjenes adfærd så besynderlig, at hun nu har skrevet en klage
til politimesteren i Glostrup.


"Flyt dig eller vi pudser hunden på dig"

Det var den kontante besked fra betjentene fra Glostrup politi.
Camilla Christensen forstod ikke helt alvoren, men det gjorde hun få
sekunder efter, da schæferhundens tænder borede sig ind i hendes ben.

Camilla Christensen var som så mange andre skuffede tilhængere på vej væk fra Brøndby Stadion efter UEFA Cup kampen på Brøndby Stadion torsdag aften, hvor hjemmeholdet netop havde spillet sig muligheden for fortsat deltagelse i europæisk fodbold af hænde med cifrene 1-1 mod den lettiske klub FK Ventspils.
Camilla Christensen var på vej over til Hytten - Brøndby tilhængernes klubhus - sammen med en veninde for at købe cigaretter. Hun var uvidende om det slagsmål, der udspillede sig på den anden side af Hytten mellem mere radikale og frustrerede Brøndby tilhængere på den ene side og politiet og kontrollørkorpset på den anden. Det læste hun først om senere.
- Jeg havde lige mødt en gammel kammerat fra handelsskolen og to af hans kammerater. Vi stod og snakkede ved grusbanen, hvor der var ret fredeligt, da der kom tre eller fire betjente, fortæller Camilla Christensen.
Ifølge Camilla Christensen bad betjentene dem om at forlade stedet. Da de øjensynligt ikke syntes det gik hurtigt nok, ville betjentene arrestere hendes kammerat.
- Vi ville bare lige udveksle et par telefonnumre. Pludselig ville de anholde min kammerat. Jeg forstod ikke hvorfor. Måske fordi han var mørk. Et let offer. Man hiver da ikke bare en ud af flokken, siger Camilla Christensen.
Hun protesterede overfor betjentene. Hun får at vide, at hun skal blande sig udenom og forsvinde.
- Så er det de pudser hunden på mig. Okay det er måske dumt af mig at diskutere med dem. Jeg fjernede mig jo ikke. Da hunden bider mig i benet lægger jeg mig ned. Og de binder mig med straps. Jeg siger de skal fjerne hunden, men det gør de ikke. Hunden bider mig igen i maven, mens jeg ligger ned, siger Camilla Christensen.
Efterfølgende siger betjentene, at Camilla er anholdt, og at hun skal følge med. Men hun kan ikke gå med på grund af biddet i benet. Så kommer nogle af de frivillige samaritter på stadion og lægger forbinding og sender Camilla med ambulance til skadestuen i Glostrup. Her ringer hun efter en anden veninde, der henter hende på skadestuen klokken halv et om natten.

PÅ POLITIGÅRDEN
Sammen tager de over på politigården i Albertslund.
- Jeg havde jo fået at vide, at jeg var anholdt, så det ville jeg gerne have afklaret, siger Camilla Christensen.
På politigården fik hun og veninden en noget kølig modtagelse.
- Den vagthavende var meget overlegen. Han sagde, at hvis jeg havde været anholdt, så stod jeg nok ikke der. Oh hvis jeg havde noget brokke mig over, så kunne jeg skrive til politimesteren, fortæller Camilla Christensen.

TIL POLITIMESTEREN
Mandag sendte hun et brev til politimesteren. Hun klager over, at betjentene brugte unødvendig magt.
- Der var rimelig fredeligt, der hvor vi stod. Selvfølgelig skal jeg flytte mig, når de siger det. Men det kan alligevel ikke være rigtigt, at de må bruge hunde på den måde. Betjentenes lunte var måske ekstrem kort, fordi de havde været ude for ballade, men alligevel. De var fire betjente. De kunne bare have taget mig med, hvis de ville, siger Camilla Christensen.
Hun er godt klar over, at det kan blive mere end svært at trænge igennem med en klage hos politiet, men hun føler det skal gøres.
Camilla Christensen går ofte til kampe på Brøndby Stadion.
- Men der har aldrig været noget med politiet. Normalt går jeg bare ind og hygger mig og får lidt øl, siger Camilla Christensen.

25 ARESTEREDE
Torben Wittendorf fra Glostrup Politi var operativ leder i forbindelse med kampen torsdag aften.
- Vi har meldinger fra hundeførerne om at omkring 10 personer er blevet bidt ved stadion. Deraf er de tre anholdt, siger Torben Wittendorf.
Han har ikke hørt om episoden med Camilla. Han indrømmer det lyder mærkeligt.
- Jeg kan ikke sige, hvad der er sket. Det er jo hendes version. Men det lyder mærkeligt, at hun først har fået at vide, at hun var anholdt og derefter ikke var det. Enten er man anholdt eller også er man ikke anholdt. Det er ikke almindelig procedure, siger Torben Wittendorf.
Han understreger at princippet skal alle der bides anholdes.
- Hvis man bliver bidt er det fordi man befinder sig et sted, hvor man ikke skal være. Sådan er det når man laver gaderydning. Det er fordi politiet vil rydde området af den ene eller anden grund. I det her tilfælde lyder det som om man ikke har efterkommet politiets anvisning, siger Torben Wittendorf.
Som operativ leder kan Torben Wittendorf fortælle, at situationen ved Brøndby Stadion var temmelig ophidset.
- Det var voldsomt. Der blev kastet sten mod politiet og tre kontrollører blev udsat for vold fra frustrerede Brøndby fans. I alt blev 25 arresteret. På et tidspunkt manglede vi mandskab. Det lyder som om, at hun (Camilla Christensen, red.) har været uheldig og er kommet i klemme i den situation, siger Torben Wittendorf.
Det bliver enten Politimester Jørn Bro eller Statsadvokaten for Sjælland, der skal behandle Camilla Christensens klage.
- Hvis hun klager over, at der disponeret forkert med hundene, så kan det være politimesteren selv, der undersøger sagen. Hvis det er vores adfærd eller man føler sig urimeligt behandlet af betjentene, så er det statsadvokaten, siger Torben Wittendorf.


                                                              Billedtekst:

Camilla Christensen hjemme i lejligheden i Solrød Strand. En hjemmesygeplejersker tilser såret og forbindingen, hver dag. Her får Camilla hjælp af veninden Cindie Petersen, der hentede hende på skadestuen torsdag nat.