Denne hjemmeside blev startet af forfatteren Erik Haaest 14.03.05. Efter forfatterens død 23.01.12 kan redaktionen kontaktes på gorm@hansen.dk
 





Lagt på nettet 18.06.12 kl. 14:54:

Erik Haaest sidste ønske var at blive gravsat i familiegravstedet "blandt fædrenes høje" i Kjølstrup, som han her besøger i julen 2009 sammen med sin samlever. Men dette ønske blev ikke fulgt.

Erik Haaest lagde selv ovenstående foto på nettet med sin beretning om, hvorfor han ønskede at blive gravsat her.

Advokat Klaus Ewald har i sine sædvanlige skarpe vendinger meddelt redaktionen, at det efter hans opfattelse er en "krænkelse af Persondataloven" at bringe dette foto og denne oplysning. Men den regel findes kun i den særprægede advokats egen frodige fantasi. 



Lagt på nettet 04.03 kl. 23:59:
Revideret 18.06.12 kl. 14:54:

Der kom ikke nogen retningslinier fra boets advokat
Søndag - den 26. februar 2012 - indgik redaktionen af denne hjemmeside en klar aftale med advokat Klaus Ewald, der behandlede Eriks Haaests dødsbo. Ifølge aftalen, skulle han senest 8 dage senere fremsende instrukser vedr. indhold, opbygning og design af denne hjemmeside. Forinden havde advokaten poå 16 dage fremsendt 45 e-mails men retningslinier, som vi alle har forsøgt at efterleve.

Der kom imidlertid aldrig nogle retningslinier. I stedet har advokat Klaus Ewald sendt en række injurierende smæde-skrivelser om denne sides redaktion til tredjemænd foruden såkaldte inkasso-skrivelser til andre hjemmesideejere, der lovligt benytter fotos, som Erik Haaest uden tilladelse har bragt på denne hjemmeside. 

Det er advokatens opfattelse, at han er berettiget til at kræve vederlag på op til 26.000 kr, fordi han først så Erik Haaets ulovlige kopier og derfor tror, at Erik Haaest har ophavsrettighderne.

I mellemtiden har i
ndexeringen af Erik Haaests omkr. 7.500 internetsider ligget stille. Vi håber at kunne genoptage arbejdet snarest.

1160937
besøg siden 01.10.05
Tjek gamle tællertal HER


Min sjove Autografbog
Indholdsfortegnelse


OBS: dobbeltklik ALENE på kapitelNUMMER!
00-Hvorfor i alverden gemmer man en gammel autografbog? Jeg har hafy glæde af den, når jeg som voksen mødte dem igen, som gav eller afslog at gi' mig deres autograf
01-Jeg måtte stille til militær skideballe, da det rygtedes, hvordan jeg havde sikret mig Eisenhowers autograf.  Det var Montogomery, der havde inspireret  mig.
02-Kertemindes æresborger, kunstneren Johannes Larsen ledsagede min først autograf med en lille musvit-tegning.
03-Radioens underholdningsguru Svend Petertsen sluttede mine skuespillerdrømme. Jeg fik autografen på et afslag på et afslag. 
04-Vi går stille med dørene i min familie om min fars politiske ståsted. Navneligheden med farfar havde nær kostet mig den forhenværende statsministers autograf.
05-De to følgende statsministre gik det lettere med: Erik Eriksen og Hans Hedtoft. På den tid var jeg vild med statsministre. 
06-Fordi jeg ikke kendte etikken, fik jeg Danmarks kendteste operettepars autografer
07-Jeg har en autograf fra generalen, der skridtede selv 'Frikorps Danmarks' front af. Da jeg fik den, var han bare et militært topnavn. Over 20 år senere blev han et af mine 'fortidens vidner' til mine bøger om Frikorps Danmarks historie: general Ebbe Gørtz.
08- Viceadmiralen, som sænkede den danske flåde, var min helt. For en national dreng betød det meget, at han ikke overgav sig til fjenden.
09- Figuren "Phieselbach', skabt af  duoen Knud Pfeiffer og Ole Monty kan man ikke kun læse om og se - men også høre. Her får du 6 minutters morsomt grin - hvis du har højtalerfunktion på din computer.
10- Multikunstneren Storm P var mit kulturidol.  Mine vægge bugner af minder om Storm P. - takket være hans enke Ellen
11- Walt Disney, Bo Bojesen, Otto Frederiksen, Sys Gaugain og mange flere blev efterhånden indlemmet i samlingen
12- Tak til DK4, fordi der stadig er nogen, som kender fortidens store kunstnere: Ib Schønberg, Chr. Arhoff, Elga Olga m.fl.
13- Kgl. skuespiller Elith Foss var hylende morsom. Ham har jeg optrådt sammen med - Det var sommeren 1963 - i krostuen på på Liseleje Strandhotel. I dette kapitel kan du høre den vise, jeg brugte til at synge mig ind i pigehjerterne med: 'Vårvise'
14- Lilu Ziegler afslog et godt tilbud - af politiske grunde. Historien afsløres her for første gang. I tilgift får du historier om EWrika Voight og Lily Broberg.
15-Jeg har hørt Osvald Helmuth synge sammen med Poul Reumert! Og mon nogen husker Bobby Pagan og Dandy Brothers?
16-Hvis ikke navne som Johs. G. Sørensen og Flemming B. Muus siger dig noget, så kan du læse om dem her. Her får man lidt om min drenge- og  vokseninteresse for at skrive om Besættelsen.
17-Far blev dråleme vred, da jeg 'førte mig frem'  for at få autografer fra en række af landets toppolitikere. Men jeg fik dem.
18-Forfatteren 'Sven Hazel' var manden, der 'stak' forfatteren Soyas til Gestapo: Jeg har begges autograf - og dertil Karen Blixen og Anna Sophie Seidelin. De tre er døde. Den ene lever, som et godt eksempel på, at Fanden åbenbart ikke altid tager de bageste.
19-Kong Frederik IX har forsynet min samling med den mest makabre autograf  Den havde modtageren hellere været  foruden: Kongens autograf dømte hende til ikke at blive henrettet. I tilgift får du så historien om hans fars (Christian X) autograf,  mit møde med hans svigersøn, kong Juan Carlos af Spanien, og min kontakt til hans datter, Dronning Margrethe II.
20- FN's generalsekretær skrev i min autografbog.   Det gjorde KB's berømte fodboldspiller osse. De to mænd har intet med hinanden at gøre. Men et sted skal de jo anbringes, hvis jegvil have historierne - og autograferne med.
21- Jeg vil vædde med, at du ikke aner, hvem der lancerede sangen Lili Marleen'! Hun er mange år efter sin død stadig et stort navn med den sang. Navnet 'Andersen' må være god at slutte eventyret med om  'Min Autografbog'
22- Muntre minder om tre raske svende: Jacob Haugaard, Ulf Gudmundsen - og ikke mindst digteren Blicher. Jeg er nu nået til de autografer, jeg modtog i bogform.
23-Jørgen Sehested - Den fine gamle hofjægermester til Broholm og en historie om et spændende samarbejde om opklaring af besættelsershistorien, nemlig den ellers umage trio: Jørgen Sehested, Carl Madsen og mig.
24-Gabriel Axel - Danmarks første Oscarvinder for filmen 'Babettes Gæstebud'

 

Denne side redigeres af Gorm Hansen - gorm@hansen.dk - og administreres med SmartCMS ® 2012